Om Træhuse

Skrevet af - i Uncategorized
  • Skriftstørrelse: Størrere Mindre
  • Visninger: 10319
  • Tilmeld indlæg
  • Udskriv

Det moderne træhus

Træhuset er ikke bare et oldnordisk fænomen hvor vikingerne boede eller det fine træ legehus i trekronen, ej et hundehus, kolonihuset og slet ikke det halvbeboelige og lidt vakkelvorne, men absolut charmerende Villa Villakulla.

Flere vælger at bygge et træhus

Oftere falder tankerne hen på træhuset når man i dag overvejer at købe hus. Træhuset har såmænd eksisteret i rigtig mange år; oftest i de nordiske lande men i dag er træhusets renome som brandfælde omvendt og istedet blevet konkurrence dygtigt og kæmper side om side med hvad vi kender til det almindelige murstens typehus.

Faktisk er hvert 4. nybygget hus i Danmark et træhus. Det er det idylliske og romantiske vi er faldet for. Tanken og duften af sommerhuset, hvor vi samles med familie og venner når vi har ferie, kan nu gengive den frihedsfornemmelse året rundt. Vi skal have naturen helt tæt på og man kommer det ikke nærmere end at bo i et hus skabt af naturens egne materialer. Foruden er vi blevet mere bevidste om sundhed og livsstil, hvilket også gør at udbuddet af økologiske træhuse i dag er en mulighed.

Mange forskellige typer af træhuse

Desuden er træhuse billigere materiale at bygge med samt mere miljøvenligt end murstenshuset. Træhuset fremstilles i dag med to forskellige stilretninger. Der findes det klassiske træhus, med mange detaljer, dekorationer, karnapper og oftest i 2 plan. Mere bekendt som det svenske eller grønlandske look. Så findes træhuset også i mere minimalistisk stil, som minder om parcelhuset som vi kender det i dag. Dette er blevet meget populært hos forbrugerne, da det er lettere og billigere at massefremstille.

Se træhuse fra Christian Panbo