Seneste indlæg

Byggeledelse ved Christian Panbo A/S er en nødvendighed, når vi opfører et nøglefærdigt bjælkehus et sted i landet.

Vi påtager os at planlægge og gennemføre hele byggeforløbet sammen med de forskellige håndværkere/underleverandører, som vi samarbejder med rundt i landet.

Vi udfører en løbende opfølgning på de forskellige arbejder. Koordinering og opfølgning er en vigtig faktor, så processen kan gennemføres uden forsinkelser og ikke mindst, at alle arbejder udføres som aftalt med bygherren.

I nogle byggesager ordner bygherren selv dette arbejde og dermed leverer vi blot byggesættet og eventuelt montagen af byggesættet. Alt andet sørger bygherren selv for og dermed sparer han beløb til byggeledelse.

Da vi er meget fleksible vil det være en dialog i hvert enkelt tilfælde, hvad vi skal udføre og hvad bygherren selv ordner.

Visninger: 14618

Lever bjælkehuse op til nutidens krav?

Nutidens krav til opførelse af huse har ændret sig meget både i forhold til energi-rigtigt byggeri og en hurtigere byggeproces og her kan bjælkehusene sagtens være med.

Bjælkehuset bliver fejlagtigt af nogle opfattet som en gammeldags og forældet måde at bygge huse på, men reelt er bjælkerne en af de hurtigste måder at få lukket et nyt hus på, så alle materialer forbliver tørre og sunde.

Hos Christian Panbo behøver du på ingen måde at gå på kompromis, når du vælger et at bygge bjælkehus. Vi synes, at der findes mange gode argumenter for, hvorfor du skal opføre dit nye hus som et bjælkehus.

Bjælkerne har en særdeles høj isoleringsevne.

Du har masser af muligheder for individuel tilpasninger. Dette gælder såvel bjælkehusets facade ligesom indretning i bjælkehuset. Spær er selvbærende på ydervæggene, så indvendigt kan alle vægge flyttes rundt.

Et bjælkehus er hurtigt at opbygge.

Du bestemmer om der skal være knudesamlinger i hjørnerne eller om hjørnerne skal være glatte, eventuelt med et afslutningsbræt i stedet for knuderne. Det er en smags-sag.

Sammen med Christian Panbo kan du opføre dit bjælkehus som både selvbyg, medbyg eller færdigbyg. Prisen for det færdige bjælkehus afhænger derfor også af, hvor meget du vil engagere dig i selve byggeprocessen af dit nye bjælkehus.

- Altså hvorvidt du ønsker at opføre bjælkehuset som selvbyg, medbyg eller færdigbyg.

Du kan læse mere om bjælkehuse her

Et 150 m2 bjælkehus under opførelse i 2013:

Som det fremgår af vores særlige tilbudspris-eksempel på bjælkehuset Granvang kan selve standard byggesættet købes for 452.000 kr.

Materialerne er til vores tilbuds-længehus og inkluderer alle tømrer-, snedker- og glasmaterialer incl 3-lags ruder i vinduer/døre og incl hvidmalede udhængsbrædder, hvidmalede stern- og vindbrædder samt gerigter. Det er på mange punkter fremtidssikret til bygningsreglementet år 2020.

Selve opstilling og montering af bjælkehuset koster omkring 286.000 kr – og det er her kan du spare penge ved at opføre som selvbyg eller medbyg. Opstilling af bjælkehuset kræver naturligvis at du har alle de øvrige poster på plads i forhold til en byggemodnet grund, fundament, kloak med mere.

Du kan se hele priseksemplet på bjælkehuset Granvang her 

Visninger: 8950

Energiforbruget i et bjælkehus afhænger af flere faktorer som blandt andet:   

 •        Hvor godt isoleret bjælkehuset er
 •        Hvor tæt bjælkehuset er
 •        Hvilke vinduer huset har
 •        Hvilken varmekilde huset har
 •        Hvordan ventilationen er i bjælkehuset

Herudover har materialevalg til både vægge, gulv og tag også betydning for energiforbruget i et bjælkehus. Tungere materialer som blandt andet tegl og beton er energibesparende, fordi de optager varmen, når det er varmt, og afgiver den, når det er koldt. Om sommeren har disse materialer således en fordel, da akkumuleringen af varmen gør, at der ikke bliver for varmt indendørs, hvis der er normale glasarealer.

Tæthedsprøvning af bjælkehuset
Det er et lovkrav at helårshuse skal tæthedsprøves, så dette gælder naturligvis også bjælkehuse. Kravet er at der maksimalt må trænge 1 liter luft pr sekund / pr. m2 gulvareal ind ved tæthedsprøvningen. Du kan altid få dit hus tæthedsprøvet via en blowerdoor test. Skulle huset ikke overholde kravene kan man ved hjælp af en efterfølgende thermografi fotografering påvise evt. kuldebroer og utætheder. I vores afsnit om
tæthedsprøvning af bjælkehuse kan du læse mere

Varmekilde i bjælkehuset
Der er fra vores side ”frit valg” med hensyn til varmekilde. Står I og skal opføre et bjælkehus kan I afhængig af jeres byggegrund, lokalplan og kommunens anvisninger vælge blandt flere forskellige opvarmningskilder, som blandt andet:

 •        Fjernvarme
 •        Gas
 •        Varmepumpe luft - vand
 •        Varmepumpe luft – luft i sommerhuse
 •        Jordvarme
 •        Solvarme
 •        Solceller
 •        Med flere

Under vores energiafsnit kan i læse mere om de forskellige varmekilder

Bjælkehuse bygget af massive bjælker har en lavere komfortvarme end for eksempel murstenshuse bygget med en indervæg af beton og en ydervæg af mursten. Målinger viser at en stuetemperatur på 19 grader i et bjælkehus svarer til en stuetemperatur på 21- 22 grader i et murstenshus. Dette giver en væsentlig fordel i forhold til varmeforbruget. Målinger i Schweiz, hvor huse bygget af massive træelementer er meget udbredt, og målinger udført af Teknologisk Institut i seniorboliger i Århus viser et varmeforbrug, der ligger 10-15 procent lavere end i huse af tegl og beton. 

Hos Christian Panbo tilstræber vi at bygge alle bjælkehuse jævnfør kravene i Bygningsreglement 2015 selvom det endnu ikke er trådt i kraft. For vinduernes vedkommende bruger vi allerede år 2020 standarden, så vi er på forkant.

Se vores mange bjælkehus forslag her

KOMFORTEN i et bjælkehus
KOMFORTEN i et bjælkehus er noget helt særligt sammenlignet med et murstenshus.

Bjælkehuset er altid lunt og behageligt at komme ind i, hvor andre huse ofte er kolde og mindre gemytlige.

Har du ikke prøvet at bo i et bjælkehus, så har vi muligheden for at tilbyde dig ophold i et af 2 ”prøvehuse”, der ligger i Tyskland.

 

b2ap3_thumbnail_proeve-bjaelkehus01.jpgb2ap3_thumbnail_proeve-bjaelkehus02.jpg

Visninger: 9819

Skrevet af - i Uncategorized

Det moderne træhus

Træhuset er ikke bare et oldnordisk fænomen hvor vikingerne boede eller det fine træ legehus i trekronen, ej et hundehus, kolonihuset og slet ikke det halvbeboelige og lidt vakkelvorne, men absolut charmerende Villa Villakulla.

Flere vælger at bygge et træhus

Oftere falder tankerne hen på træhuset når man i dag overvejer at købe hus. Træhuset har såmænd eksisteret i rigtig mange år; oftest i de nordiske lande men i dag er træhusets renome som brandfælde omvendt og istedet blevet konkurrence dygtigt og kæmper side om side med hvad vi kender til det almindelige murstens typehus.

Faktisk er hvert 4. nybygget hus i Danmark et træhus. Det er det idylliske og romantiske vi er faldet for. Tanken og duften af sommerhuset, hvor vi samles med familie og venner når vi har ferie, kan nu gengive den frihedsfornemmelse året rundt. Vi skal have naturen helt tæt på og man kommer det ikke nærmere end at bo i et hus skabt af naturens egne materialer. Foruden er vi blevet mere bevidste om sundhed og livsstil, hvilket også gør at udbuddet af økologiske træhuse i dag er en mulighed.

Mange forskellige typer af træhuse

Desuden er træhuse billigere materiale at bygge med samt mere miljøvenligt end murstenshuset. Træhuset fremstilles i dag med to forskellige stilretninger. Der findes det klassiske træhus, med mange detaljer, dekorationer, karnapper og oftest i 2 plan. Mere bekendt som det svenske eller grønlandske look. Så findes træhuset også i mere minimalistisk stil, som minder om parcelhuset som vi kender det i dag. Dette er blevet meget populært hos forbrugerne, da det er lettere og billigere at massefremstille.

Se træhuse fra Christian Panbo

Visninger: 10318

Skrevet af - i Uncategorized

Kernetræ

Kernetræ er det træ som ligger tættest på træets midte. Dette træ er naturlig impreneret fordi træet selv imprenerer det med oliestoffer, harpiks og andre svampebekæmpende midler.

I denne video kan du finde mere information om kernetræ

Læs mere om materialerne til et træhus

 

Visninger: 9750

Skrevet af - i Uncategorized

Selvbyg

At starte et byggeprojekt som selvbygger er en af de mange muligheder der er når man køber et bjælkehus hos Christian Panbo.

Der kan være mange penge at spare ved selv at stå for projektledelsen når man skal bygge sit eget hus. Ønsker du at starte som selvbygger er det en stor fordel hvis du selv har viden og kunnen indenfor byggefaget. Ellers bør du overveje at bygge som medbyg eller som færdigbyg

Et Bjælkehus fra Christian Panbo er særdeles velegnet til selvbyg projekter. Du får hele byggesættet leveret med tegninger, fotos og byggevejledninger. Gennem hele processen bistår Christian Panbo telefonisk med hjælp og vejledning ligesom vi kommer ud på din byggegrund i løbet af den første bygge dag. 0 stemmer, gennemsnit 0 af 5

Visninger: 9676

Skrevet af - i FAQ overblik

Medbyg

Vælger du at bygge et bjælkehus eller et træbeklædt hus som medbyg, så er der mulighed for at spare penge på projektet.

Du har muligheden for at indhente tilbud fra håndværkere på de opgaver som du ikke selv kan varetage. Hos Christian Panbo kan vi også hjælpe dig med at indhente tilbud.

Som medbygger kan du helt og holdent selv styre hvem du vil have til at lave hvilke opgaver.
Hvis du ønsker at have ekstern byggestyrer kan du også opføre et bjælkehus som færdigbyg.
Du kan også gå i den anden retning og vælge at opføre et træhus fra Christian Panbo som selvbyg

Visninger: 12147

Skrevet af - i FAQ overblik

Færdigbyg

Færdigbyg betyder at du finder en ekstern virksomhed til at styre hele bygge processen.

Den eksterne virksomhed står så for at finde underleverandører til alle opgaverne i dit bygge projekt. Dette er en tryg løsning for dig som ikke har plads i livet til at styre en familie og et bygge projekt samtidig.

Når du opfører et hus som færdigbyg hos Christian Panbo er der også hjælp at hente når du skal finde en byggestyrer.

Hvis i gerne selv vil have mere indflydelse på byggeprocessen kan i overveje at opføre jeres træhus fra Christian Panbo enten som medbyg eller selvbyg

Visninger: 9458